Nové trendy v osobním rozvoji

30.10.2013

“Na myšlenku vydávaní vlastních odborných a duchovních audioknih jsme přišli na základě naší osobní zkušenosti, kdy jsme se potřebovali dále vzdělávat a rozvíjet, a po celodenním shonu a práci na počítači jsme již neměli často chuť ani energii číst.“ říká jedna ze zakladatelů společnosti Lumeni, která nám přiblížila dění ve společnosti.

 

       Zjistili jsme, že nejvíce "promrhaného" času strávíme na cestách v autě a že by bylo dobré jej efektivně využít poslechem odborných audioknih. Jenže ty na českém trhu nebyly (našli jsme pouze beletrii). Zkoušeli jsme tedy poslouchat originální verze v angličtině, ale na to se přece jen člověk musí vice soustředit.

       Bylo to tady - "díra" na trhu, o které sní každý podnikatel. Je to vůbec ještě v dnešní době možné? Ano, je, stačí se jen dívat kolem sebe a naslouchat svým potřebám.  Nevyužít tuto jedinečnou příležitost a nechat ji „ladem“ by byla škoda.

       Vytvořili jsme si plán jednotlivých titulů knih, které chceme v tomto roce nahrát jako audioknihy a začali jsme shánět autorská práva. Rozhodli jsme se, že se zaměříme na odbornou a duchovní literaturu, protože jsme přesvědčeni, že tato literatura spolu souvisí. V podstatě říká stejné věci jinými způsoby. Např.: manažerská mluví o důležitosti stanovení cílů a duchovní zase o důležitosti myšlenky, resp. myšlenek. A to nemluvím o time managementu, není náhodou jeho cílem šťastný a vyvážený život ve všech oblastech? Jaký je vlastně rozdíl v knihách s duchovni tématikou, které hledají šťastný život v radosti - tady a teď?

        Naši hlavní cílovou skupinou jsou manažeři, kteří mají málo času a při tom mají potřebu se dále rozvíjet. Dále to jsou lidé, kteří tráví hodně času v autech nebo si chtějí jen tak ležet u vody a v klidu poslouchat zajímavé a inspirující příběhy ze života úspěšných lidí.

        Pořadí knih, které vydáváme je určováno rychlostí uzavíraných smluv s autory a překladateli. Takže mezi první a nejrychleji uzavřené kontrakty patřila kniha Moc přítomného okamžiku od Eckharta Tolleho, dále následovala velmi dobrá spolupráce s Mladou Frontou a vydaní knihy Harryho Pollaka Můj život - muž, který zachránil značku Aston Martin. Kolegové z MF nám dokonce pomohli zprostředkovat setkáni s panem Pollakem.  V tomto ohledu se můžete těšit v prosinci na křest jeho audioknihy.

        Osoby, které dabují naše CD nebylo těžké vybrat. Naše nahrávací studio nám vždy doporučilo 3-5 interpretů, kteří nám načetli část knihy. Poté byl zvolen ten, který nám pro daný text připadal nejvhodnější. Všichni jsou profesionální herci, kteří se již dlouhý čas mimo jiné živí dabingem a podle toho také vypadala spolupráce. Z našich interpretů mohu jmenovat Zdeňka Junáka, Ladislava Běhůnka a Aleše Zbořila. Do budoucna počítáme, že se u některých knih budou jejich interpreti opakovat, jelikož by byla škoda slyšet jejich skvělé hlasy pouze jednou. Co se týče dalších připravovaných audioknih, to bych si ráda nechala jako překvapení pro naše příznivce.

        Svoje posluchače chceme přilákat na ojedinělý výběr knih, který jim pomůže v rozvoji jejich osobnosti a také v tom, aby se mohli brzy stát "Lumeny." Máme připravené krásné a na audioknihy netradiční obaly a spoustu zajímavých a praktických článků na našich webových stránkách.      

       Sama mám velkou knihovnu a hodně čtu. Bohužel nebo vlastně bohudík typ literatury, kterou čtu, v podobě audioknih neexistuje a tak jsem se dostala k velmi zajímavé a inspirativní práci. Kolik lidi může říct, že práce je jeho koníčkem?

         A proč kupovat knihy právě u nás? Protože tento druh literatury v audio podobě a ještě k tomu v češtině nikdo jiný nedělá!

Zpět

Názory a hodnocení posluchačů

Vložení komentáře

Pro zapojení do diskuse se musíte přihlásit.

Doporučujeme

Předplatné

Předplatné

Staňte se Lumeny
2 490,0 Kč
Čtyřhodinový pracovní týden

Čtyřhodinový pracovní týden

Nemarněte celé dny v práci, žijte kdekoli a staňte se
Timothy Ferriss
 
  • Poslechnout ukázku audioknihy ve formátu MP3
500,0 Kč
Edice Lumeni

Edice Lumeni

Akce 2 lístky do SKY boxu na vybrané utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
3 990,0 Kč
Business English Meetings

Business English Meetings

Úroveň znalostí A2
 
  • Poslechnout ukázku audioknihy ve formátu MP3
660,0 Kč