EFEKTIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ: 70 hodin za 2 900 Kč bez DPH

29.10.2018

DEJTE SVÝM LIDEM PROSTOR ROZVÍJET SVOJI JEDINEČNOST

Společnosti v dnešní době musí investovat nemalé množství finančních prostředků do rozvoje a vzdělávání svých zaměstnanců, a to z důvodu velkého tlaku, jak externího (zákazníci a jejich očekávání), tak interního (motivace a udržitelnost kvalitních lidí ve společnosti). Z našich osobních zkušeností víme, že většina společností je schopna se vypořádat při plánování rozvoje pro své klíčové zaměstnance s požadavky externími. Velmi dobře dokáží pomoci zaměstnancům lépe reagovat na požadavky zákazníků. Avšak horší je to už s tím, když má takový rozvojový program reflektovat konkrétní osobnost zaměstnace, jeho individualitu a podpořit tzv. jiný individuální přístup. V řadě společností dochází ke “klonování” zaměstnanců, kterému se ve slangové řeči firmy říká “potřebujeme je dostat na stejnou úroveň” znalostí i dovedností. Je již málo těch, kteří objevili kouzlo rozvoje individuality člověka jako takového. Všude pořád čteme o tom, že člověk je jedinečný, ale ve firmách se v podstatě pracuje na potlačování této jedinečnosti člověka. Proto se u řady zaměstnanců, když přijde na vzdělávání nebo účast na firemním kurzu setkáváme s reakcemi typu: “To zas bude ztráta času!”

ŠÍŘENÍ VĚDOMOSTÍ , ZKUŠENOSTÍ A INFORMACÍ

V dřívějších dobách bylo šíření vědomostí a zkušeností aplikováno prostřednictvím kontaktů lidí mezi sebou, od chalupy k chalupě, od vesnice k vesnici. I v této době některé společnosti používají tento, po generace ověřený model, a dbají na sdílení informací a zkušeností mezi zaměstnanci, odděleními, pobočkami a v rámci korporací. Současně existuje i mnoho firem, které určity způsob šíření informací mají pouze v rámci své firemní kultury zarámovaný v kancelářích manažerů. Možností , pro získání nových informací nebo zkušeností, které máme dnes, ve 21. století, k dispozici, je ve srovnání s našimi předky velké množstí. Z našeho pohledu je to především možnost v krátkém čase procestovat svět, poznat odlišnosti jednotlivých kultur, načerpat novou inspiraci z různorodých činností. Výhodou je, že tento odlišný svět můžeme sdílet virtuálně prostřednictvím nových médií. A to je, z našeho pohledu, největší příležitost pro rozvoj zaměstnaců ve společnostech 21. století.

NECHTE SVOJE LIDI OBJEVIT V ČEM JSOU DOBŘÍ

Lidé rádi dělají co je baví a v tom jsou potom nejlepší. Pro nalezení toho co jim skutečně jde potřebují dostatek času a také inspirace. Celému osobnímu rozvoji pomůže pokud člověk hodně sám chce. Chce být nejlepší v tom co dělá. Součástí tohoto přístupu je získávání nových informací a vědomostí, které dokáže použít ve správný čas na správném místě v praxi. Jedním z nejoblíbenějších způsobů  získávání nových informací a vědomostí zůstává četba knih. Číst by měl/chtěl každý, ale řada lidí si kupuje knihy jen jako doplněk do knihovny, někteří knihy nepotebují vůbec a jiné často reagují následovně: “Dříve jsem četl vice, ale kde na to vzít v dnešní době dostatek času? Celý den jsem v  práci a když se večer vrátím domů, už mě čeká rodina, případně domácnost. A co já? Celý den strávím v autě nebo u počítače, takže je pro mě stejně nejlepší, když si jdu zacvičit nebo alespoň na procházku s pejskem.”

OBJEVILI JSME PROSTOR V ČASE, KDY SE MŮŽETE VZDĚLÁVAT

Tráví Vaši lidé, stejně jako my, hodně času v autě, ujedou například 3 - 5 000 km měsíčně? Víte, že si každý měsíc takto “odsedí, protelefonují nebo třeba jen poslechem hudby stráví” 5 – 10 celých pracovních dní? Umíte si představit jak by na tom Váši zaměstnaci  mohli být, kdyby se vzdělávali 5 pracovních dní měsíčně? Ono stačí i 30 min dojíždění do práce a z práce, za měsíčně a dostaneme i tak 2 celé pracovní dny.

UMOŽNĚTE POSLECH ODBORNÝCH AUDIOKNIH SVÝM ZAMĚSTANCŮM

Společnost Lumeni jsme založili s cílem umožnit všem, kteří chtějí být nejlepší v tom co dělají a chtějí získávat nové informace a inspirující zkušenosti poslouchat odborné audioknihy v pracovním čase, který tráví v autě,. Naše společnost Lumeni se zaměřuje na vydávání manažerských a duchovních audioknih, které se zabývají různými tématy pro rozvoj osobnosti a komunikace, příběhy úspěšných a rovnováhou života. Tento jiný způsob osobního rozvoje plně reflektuje osobnost a individualitu člověka a zároveň mu umožnuje zodpovědnější a lepší rozhodování na základě širšího kontextu vědomostí a zkušeností. Rozhodnutí je na Vás, zda chcete mít ve vašem týmu spolupracovníky se stejným názorem jako máte Vy, nebo využít názorové různorodosti a posunout se dál. Stačí si určit kolik finančních prostředků chcete nebo jste ochotni na tento typ osobního rozvoje věnovat a vybrat si, co Vás nebo Vaše lidi  zajímá a chtěli by si poslechnout. Tato forma osobního rozvoje je skutečně velmi efektivní – nabízíme 70 hodin vzdělávání za 3 500 Kč (kombinace délky a ceny 7 vybraných knih s manažerskou tématikou).

A JAK ZAJISTÍM, ABY SI LIDÉ AUDIOKNIHY SKUTEČNĚ POSLECHLI?

Hned v úvodu je velmi důležitá odpověď na otázku: “Jaké lidi si do svého týmu vybíráte?” Jsou to ti, kteří chtějí být nejlepší a zůstávájí (trénovat a rozvíjet se), i když ostatní odcházejí nebo jsou to ti, kterým stačí zúčastnit se jednou za čas kurzu a v mezičase nemají potřebu se dále rozvíjet?

Ti první kouzlo odborných audioknih objeví sami a pro druhou skupinu byste jen zbytečně plítvali finančními prostředky! A koneckonců, pokud se rozhodnete zařadit odborné audioknihy do plánu rozvoje zaměstnaců, není nic snažšího než se se svým člověkem pobavit či si nechat zpracovat jednostránkové téma: “Čím mě tato audiokniha nejvíce inspirovala a jak se to konkrétně projeví v mojí pracovní praxi.” Možná budete sami překvapeni, jak různorodé podněty ze stejné audioknihy v rámci svého týmu objevíte!

 

Zpět

Názory a hodnocení posluchačů

Vložení komentáře

Pro zapojení do diskuse se musíte přihlásit.

Doporučujeme

Předplatné

Předplatné

Staňte se Lumeny
2 490,0 Kč
Čtyřhodinový pracovní týden

Čtyřhodinový pracovní týden

Nemarněte celé dny v práci, žijte kdekoli a staňte se
Timothy Ferriss
 
  • Poslechnout ukázku audioknihy ve formátu MP3
500,0 Kč
Edice Lumeni

Edice Lumeni

Akce 2 lístky do SKY boxu na vybrané utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
3 990,0 Kč
Business English Meetings

Business English Meetings

Úroveň znalostí A2
 
  • Poslechnout ukázku audioknihy ve formátu MP3
660,0 Kč