Využívejte každou volnou chvilku - Robin S. Sharma

30.07.2015

 

Sto životních lekcí od Mnicha, který prodal své Ferrari 

Jestliže dojíždíte do zaměstnání přibližně půl hodiny denně, za celý rok strávíte v autě dobu odpovídající šestitýdenní pracovní době. Když to vezmeme v potaz, můžete si skutečně dovolit strávit celý ten čas zíráním z okna a sněním, zatímco z autorádia se na vás řinou negativní zprávy?

         Mnozí z vysoce úspěšných a osvícených lidí, které znám mají jeden společný rys: poslouchají v autě audionahrávky. Tímto způsobem změní čas strávený v autě v dobu věnovanou vzdělávání a ze svých automobile učiní univerzitu na kolech. Změníte-li auto ve “školu na kolech”, bude to nejlepší investice, jakou ste kdy udělali. Místo abyste přijeli do práce unavení, otrávení a deprimovaní, díky poslouchání vzdělávacích audionahrávek se pro vás dojíždění do práce stane zábavou, která vám pomůže uchovat inspiraci, soustředěnost a bdělou pozornost k nekonečným možnostem kolem vás.

         Nejlepším způsobem, jak poznat, zda někdo má opravdový zájem o sebezdokonalování, je zeptat se, jaké rozhlasové stanice dokáže jeho radio chytit. Ten, kdo to se zdokonalováním myslí vážně, nebude mít ani potuhy, o čem mluvíte, protože každou minute při řízení auta tráví posloucháním aduionahrávek. Ani nevím kolikrát se mi stalo, že jsem se chtěl v autě nějakého úspěšného a spokojeného člověka posadit na sedadlo spolujezdce, a objevil jsem hromadu kazet, zabírajícíhc místo, kde jsem si hodlal sednout. Většinu knih vydaných v posledních době najdete v audiopodobě, včetně mnoha úspěšných motivačních programů a metod sebepoznání  a růstu. Já osobně se snažím poslouchat alespoň 5 nových audionahrávek měsíčně, v tématickém rozsahu od těch nejnovějších duchovních průvodců přes program řízení času, příručky na podporu creativity, pozitivního myšlení, fyzické kondice až po esoterickou literature.

 

Ukázka z knihy: Sto životních lekcí od Mnicha, který prodal své Ferrari, Robin S. Sharma, vydalo nakladatelství Rybka Publishers, 2012, str. 107-108

 

 

 

 

 

Zpět

Názory a hodnocení posluchačů

Vložení komentáře

Pro zapojení do diskuse se musíte přihlásit.

Doporučujeme

Předplatné

Předplatné

Staňte se Lumeny
2 490,0 Kč
Čtyřhodinový pracovní týden

Čtyřhodinový pracovní týden

Nemarněte celé dny v práci, žijte kdekoli a staňte se
Timothy Ferriss
 
  • Poslechnout ukázku audioknihy ve formátu MP3
500,0 Kč
Edice Lumeni

Edice Lumeni

Akce 2 lístky do SKY boxu na vybrané utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
3 990,0 Kč
Business English Meetings

Business English Meetings

Úroveň znalostí A2
 
  • Poslechnout ukázku audioknihy ve formátu MP3
660,0 Kč